Skip to main contentdfsdf

Home/ harmwabbit's Library/ Notes/ صادرات کالا به عمان

صادرات کالا به عمان

from web site

حمل و نقل بین المللی دریایی بار با کشتی به عمان اروپا از چین کالا شرکت هند قطر باربری

عمان کشوری کوچک است که به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد محل بسیار خوبی برای تجارت به حساب می‌آید. همین موضوع باعث شده که کشورهای زیادی اقدام به تجارت با عمان کنند. در میان این‌کشورها چین، هند، ژاپن و آمریکا و عربستان بیشترین درصد صادرات به عمان را به عهده دارند. از آنجا که عمان کشوری صنعتی به حساب نمی‌آید درصد زیادی از واردات عمان به ماشن‌آلات صنعتی و وسایل مکانیکی اختصاص دارد. بر اساس آمار سازمان تجارت جهانی عمده‌ترین کالاهای وارداتی به عمان عباتند از:
- محصولات ساخته شده از فولاد و آهن
- محصولات ساخته شده از پلاستیک
- محصولات معدنی و سوخت‌های فسیلی و ذغال سنگ
- ماشین‌آلات و وسایل و قطعات مکانیکی
- سنگ‌های قیمتی، زینتی و جواهرات، سکه و مروارید
- وسایل الکتریکی و صوتی تصویری
- سازه‎‌های شناور مانند کشتی و قایق
- صنایع دستی
- محصولات جانوری مانند لبنیات، گوشت، تخم پرندگان، عسل
- مبلمان
لیست ارائه شده لیستی کلی از کالاهای مورد نیاز و وارداتی عمان است. اما برای اینکه بدانیم کدام کالاهای ایرانی به عمان صادر می‌شوند به آمار اداره گمرک ایران رجوع می‌کنیم. طبق این آمار عمده‌ترین کالاهایی ایرانی که به عمان صادر می‌شوند عبارتند از:
- سوخت‌های فسیلی و ذغال سنگ و محصولات مرتبط با آن‌ها
- آهن و فولاد
- جانوران زنده
- محصولات کشاورزی و غذایی مانند میوه‌جات و تره‌بار و غلات و آجیل و فرآورده‌های لبنی
- محصولات معدنی مانند نمک و گوگرد، گچ و سیمان
- توتون و تنباکو
- محصولات دریایی
- محصولات سرامیکی
بررسی آمار صادرات سال‌های پیش کالاهای ایرانی به عمان، به تجار امکان تحلیل و بررسی بازار اقتصادی عمان را می‌دهد. شرکت حمل و نقل دریایی شما نیز قصد صادرات کالا به عمان را دارید، می‌توانید با شناخت درست، کالای مناسب برای صادرات به عمان را انتخاب کنید یا ارزیابی کنید که آیا کالای شما به درد بازارهای عمان می‌خورد یا نه!

صادرات کالا به ترکیه
ترکیه یکی از کشورهای منطقه خاورمیانه است که به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیایی، بازار اقتصادی موفقی نیز دارد. این کشور که به نوعی پلی میان اروپا و آسیا به حساب می‌آید، محل بسیار خوبی برای تبادل کالاها از هر دو طرف است. در میان کشورهایی آسیایی ایران یکی از کشورهایی است که سابقه فعالیت تجاری طولانی مدتی با ترکیه دارد. ترکیه به دلیل هم مرز بودن با ایران همواره به عنوان یکی از مقاصد اصلی تجار به حساب می‌آید. شرکت حمل و نقل دریایی لتکا به فکر صادرات کالای ایرانی به ترکیه هستید، باید بدانید رقبای اصلی در زمینه صادرات به ترکیه، کشور چین، هندوستان، روسیه، آلمان، فرانسه، ایتالیا و امریکا هستند. طبق آمارهایی که سالهای گذشته توسط سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران ارائه شده عمده‌ترین کالاهایی که از سوی ایران به ترکیه صادر شده عبارتند از:
- نفت و سوخت‌های فسیلی
- شیشه و محصولات مرتبط با آن
- آهن، فولاد، آلومینیوم، روی، مس

- مواد شیمیایی آلی
- پلاستیک و محصولات مرتبط با آن
- نخ در انواع مختلف
- انواع کود
- انواع سنگ‌های ساختمانی
- لوله و پروفیل
- پلی اتیلن و پلی استیرن
- لوازم خانگی و آشپرخانه
- محصولات کشاورزی و غذایی مانند خرما، انگور، هندوانه، کیوی و....
حمل بار با کشتی به ذکر است که به دلیل حجم بالای رقابت در بازارهای ترکیه کیفیت محصولاتی که به این کشور ارسال می‌شود فاکتور بسیار مهمی در جذب بازارهای اقتصادی ترکیه به حساب می‌آید.

صادرات کالا به روسیه
یکی دیگر از کشورهای همجوار با ایران که سهم زیادی از صادرات کالاهای ایرانی را به خود اختصاص داده، کشور روسیه است. روسیه کشوری صنعتی است که چندان نیازی به واردات کالاها و محصولات صنعتی ایران ندارد، اما از سوی دیگر بخش وسیعی از این کشور در منطقه سردسیری قرار دارد و به همین دلیل روسیه دچار کمبود محصولات کشاورزی است و در زمینة مواد غذایی و کشاورزی متکی به واردات است. عمده‌ترین صادرات ایران به روسیه در سال‌های گذشته اقلام زیر بوده است:
- انواع میوه
- انواع سبزی
- انواع صیفی‌جات
- انواع خشکبار
- انواع گیاهان دارویی
- انواع ادویه‌جات

صادرات کالا به کویت
کویت کشوری کوچک در جنوب‌غربی ایران است که اقتصاد آن متکی به نفت است و به دلیل اقلیم خشکی که دارد در زمینه کشاورزی متکی به واردات است. یکی از کشورهای صادرکننده کالا به کویت ایران است که درصدی از سهم واردات این کشور را تأمین می‌کند. در طی سال‌های گذشته عمده محصولاتی که توسط تجار ایرانی به این کشور همسایه صادر می‌شده است به قرار زیر بوده است:
- محصولات کشاورزی مانند انواع سبزیجات و میوه‌جات
- شیلات
- مصالح ساختمانی و محصولات معدنی مانند گچ و سیمان، آهک و گوگرد
- آهن و فولاد
- مواد غذایی مانند زعفران و دانه‌های روغنی
- جانوران زنده مانند گوسفند
اما طبق آمار سازمان تجارت جهانی عمده واردات بین‌المللی به کویت در سال‌های گذشته شامل موارد زیر بوده است:
- تجهیزات الکترونیکی
- تجهیزات مکانیکی و ماشین‌آلات
- تجهیزات حمل و نقل (بویژه در زمینه کشتی‌رانی)
- سنگ‌های گران‎‌بها و فلزات قیمتی
- محصولات کشاورزی و مواد غذایی
قابل توجه است که بخش زیادی از صادرات کالای ایرانی به کویت از طریق مرز آبی و توسط تجار بوشهری به صورت سنتی صورت می‌گیرد و همچنان پتانسیل زیادی برای صادرات عمده به این کشور وجود دارد. امید است در سال‌های آتی تجار ایرانی از این پتانسل استفاده کرده و درصد صادرات به این کشور را افزایش دهند.
harmwabbit

Saved by harmwabbit

on Jan 09, 21