Skip to main contentdfsdf

Home/ maxtels's Library/ Notes/ دیجیتال مارکتینگ چیه؟

دیجیتال مارکتینگ چیه؟

from web site

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

چند سال است که همۀ فعالان حوزۀ بیزنس را مثل سایه دنبال می‌کند. این روزها دیگر ورد زبان همه شده و هرکسی که به دنبال توسعه کسب‌وکارش باشد، یک بار این کلمه را توی گوگل سرچ کرده. همه‌ جا تبلیغ دوره‌هایش را می‌بینیم و افراد برای یاد گرفتن راه و چاهش هزینه‌های میلیونی می‌کنند. راز طلایی دیجیتال مارکتینگ چیست که همه را درگیر خودش کرده؟ آیا این روش بازاریابی آن‌قدرها که می‌گویند ارزش پیگیری را دارد؟

 

منظور از دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اگر قبل از کرونا این سؤال برایمان ایجاد نشده بود، قطعاً با همه‌گیری کرونا یک روز از خودمان پرسیده‌ایم دیجیتال مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد؟ به عنوان یک کسب‌وکار، چه زمان‌هایی در حال انجام بازاریابی دیجیتال هستیم؟

به‌طورکلی اگر یک برند با استفاده از روش‌های بازاریابی آنلاین مثل بازاریابی شبکه‌‌های اجتماعی یا بازاریابی ایمیلی اقدام به تبلیغ و فروش محصولات خود کند، در حال بازاریابی دیجیتال است.

در واقع به تمام تلاش‌های بازاریابی که از طریق اینترنت انجام شوند و روی رایانه، موبایل، تبلت یا دستگاه‌های دیگر نمایش داده شوند، دیجیتال مارکتینگ گفته می‌شود.

کسب‌وکارهایی که از کانال‌های دیجیتال مثل موتورهای جستجو، ایمیل، وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و بالقوه استفاده می‌کنند، در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ فعال هستند.

 

بازاریابی دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

بعد از تعریف، این سؤال پیش می‌آید که روش کار دیجیتال مارکتینگ چیست و چگونه اجرا می‌شود.

پاسخ این سؤال خیلی مفصل است. اما به طور خلاصه می‌توان گفت ابتدا باید اهداف دیجیتال مارکتینگ خود را مشخص کنید. یعنی آنچه می‌خواهید با بازاریابی دیجیتال به دست آورید را بشناسید.

افزایش آگاهی از برند، فروش بیشتر یا رشد پایگاه مشتریان از مهم‌ترین هدف‌ها هستند.

 

بعد از تعیین هدف، باید تصمیم بگیرید بهترین کانال دیجیتال مارکتینگ چیست و چه فرایندی برای بازاریابی شما بهتر است. برای مثال، اگر هدف شما فروش بیشتر است، اجرای کمپین‌های پولی در گوگل نقطۀ شروع خوبی است.

برای آسان شدن مدیریت فرایند، می‌توانید همۀ برنامه‌های خود را روی یک نرم‌افزار CRM پیاده‌سازی کنید تا همیشه درمورد میزان هزینه‌ها، فیدبک‌های مخاطبان و شاخص‌های عملکرد هوشیار باشید.

اگر این توضیحات الان برای شما گیج‌کننده هستند، اصلاً نگران نباشید. ما در پایان این پست توضیح دقیق‌تری از نحوۀ ایجاد یک کمپین بازاریابی دیجیتال موفق آورده‌ایم.

 

چه رابطه‌ای بین کسب‌وکارها و دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؟

الان چند سال است که بازاریابی دیجیتال برای توسعه کسب‌وکار و بهبود آگاهی از برند قطعاً لازم است. الان هر برند باید یک وب‌سایت داشته باشد. در غیر این صورت، حداقل در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشد.

الان دیگر از این مرحله گذشته‌ایم که برندها بپرسند هدف از دیجیتال مارکتینگ چیست و چرا باید برویم سراغش.

حالا بازاریابی دیجیتال آن‌قدر رایج است که همۀ مشتریان امروزی انتظار دارند برندها در فضای دیجیتال حضور داشته باشند. حتی خیلی‌ها این حضور دیجیتال را به عنوان راهی برای اعتماد به برندها می‌شناسند.

 

دیجیتال مارکتینگ چه مشکلاتی را می‌تواند حل کند؟

به طور کلی بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند مخاطبان خود را بیشتر بشناسید، اطلاعات مهمی در مورد آن‌ها بیاموزید و محتوایی ارائه دهید که به شرکتتان اعتبار می‌بخشد. اینجا به چند مشکل عمده اشاره می‌کنیم که دیجیتال مارکتینگ می‌تواند آن‌ها را حل کند.

 

من مخاطبانم را به اندازۀ کافی نمی‌شناسم.

درست است که تیم بازاریابی شما زحمت کشیده و یک پرسونای کامل از مخاطبین هدف طراحی کرده؛ اما تجربه ثابت کرده مصرف‌کنندگانی که وقتشان را در فضای آنلاین سپری می‌کنند، خیلی وقت‌ها آن‌طور که شما انتظار دارید رفتار نمی‌کنند. با استمرار در به‌کارگیری اصول دیجیتال مارکتینگ می‌توانید شناخت مناسبی از رفتار کاربر پیدا کنید.

 

من کانال‌های بازاریابی‌ام را از نظر سئو بهینه نکرده‌ام.

با یادگیری اصول دیجیتال مارکتینگ می‌توانید کانال‌های بازاریابی خود را از نظر سئو بهینه کنید. علاوه بر بهبود رتبۀ موتور جستجو، سئو بیشتر بخش‌های کمپین‌های دیجیتال را تقویت و پشتیبانی می‌کند. با سئو می‌توانید محتوای باکیفیت و با ارزشی را که مشتریان بالقوه به آن نیاز دارند ارائه دهید.

 

من برای شبکه‌های اجتماعی هیچ استراتژی‌ای ندارم.

با تسلط بر استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید در این بسترها جایگاه و لحنی ثابت پیدا کنید. آن‌وقت اگر صبور باشید، شاهد این خواهید بود که با افزایش فالوورهایتان، تأثیر تبلیغات شما نیز افزایش خواهد یافت.

 

تیم‌های بازاریابی من انعطاف‌پذیری کمی دارند.

هر شبکه اجتماعی و کانال تبلیغاتی آنلاین، مخاطبان خاص خودش را دارد. اگر واقعاً بفهمید دیجیتال مارکتینگ چیست و بر استراتژی‌های آن مسلط شوید، می‌توانید برای هر کانال محتوایی منحصربه‌فرد تولید کنید. اعضای تیم بازاریابی هم می‌توانند در این مسیر مهارت‌های متعددی کسب کنند.

 

مدیرم از من انتظار دارد به طور مداوم تأثیر کمپین‌های بازاریابی را گزارش کنم.

اصول بازاریابی دیجیتال مجموعۀ وسیعی از معیارها را شامل می‌شود. معیارهایی که با استفاده از آن‌ها تعیین اثربخشی تلاش‌های بازاریابی خیلی هم سخت نخواهد بود.

 

گزارش دهی در دیجیتال مارکتینگ

 

دلیل اهمیت بازاریابی دیجیتال چیست؟

بازاریابی دیجیتال در مقایسه با روش‌های سنتی بازاریابی به شما کمک می‌کند به مخاطبان بیشتری دست پیدا کنید و مشتریان بالقوه‌ای که احتمال خرید محصول یا خدمات شما را دارند هدف قرار دهید. علاوه بر این، در مقایسه با تبلیغات سنتی، معمولاً ارزان‌تر تمام می‌شود و به شما کمک می‌کند میزان موفقیت خود را به‌صورت لحظه‌ای اندازه‌گیری کنید.

 

قابلیت تمرکز دقیق روی مشتریان بالقوه

اگر تبلیغتان را توی تلویزیون، مجله یا بیلبورد نمایش دهید، روی افرادی که آگهی را می‌بینند کنترل محدودی دارید. البته می‌توانید خوانندگان رایج مجله یا جمعیت محله را ارزیابی کنید، اما هنوز هم تا حد زیادی در ابهام هستید. بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند مخاطبان خاصی را شناسایی کنید و هدف قرار دهید. سپس پیام‌های بازاریابی شخصی‌سازی‌شده و با  قابلیت تبدیل بالایی به آن مخاطبان ارسال کنید.

 

ارزان‌تر بودن نسبت به روش‌های سنتی بازاریابی

در اشکال سنتی تبلیغات مثل بیلبورد یا تلویزیون، شما هزینۀ زیادی می‌کنید و دیگر روی بازگشت سرمایه (ROI) کنترلی ندارید. اما در بازاریابی دیجیتال، شما روی کانال تبلیغاتی و جمعیت هدف نظارت دقیقی دارید و می‌توانید ROI را تا حدود زیادی پیش‌بینی کنید. با استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ می‌توانید به طور مداوم بین کانال‌ها بچرخید و پولتان را برای کانال‌هایی که عملکرد خوبی ندارند هدر ندهید.

اهمیت دیجیتال مارکتینگ

قابلیت رقابت با برندهای بزرگ‌تر

در تبلیغات تلویزیونی یا به طور کل کمپین‌های سنتی، امکان رقابت با برند‌های بزرگ وجود ندارد. برندهایی که میلیون‌ها و بعضاً میلیاردها تومان برای بازاریابی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

حالا اینجا قابلیت طلایی دیجیتال مارکتینگ چیست که به شما کمک می‌کند از این نابرابری‌ها فاصله بگیرید؟ در دیجیتال مارکتینگ «محتوا» پادشاه است، نه پول.

یعنی استارت‌آپ شما می‌تواند با تولید محتوای خلاقانه در شبکه‌های اجتماعی از غول‌های صنعتی جلو بزند. یا اگر به خوبی روی استراتژی‌های سئو مثل کلمات کلیدی کار کنید و محتوای باکیفیت تولید کنید، به‌راحتی می‌توانید در گوگل رتبه بگیرید و بالاتر از برندهای مطرح قرار بگیرید.

 

بازاریابی دیجیتال یک مزیت رقابتی است

 

آسان بودن تغییر استراتژی بازاریابی

در دنیایی که هر روز یک ترند جدید وارد بازار می‌شوید، ممکن است در میانۀ راه متوجه شوید محاسباتتان اشتباه بوده، یک فرض نادرست داشته‌اید یا مخاطبان آن‌طور که انتظار می‌رود واکنش نشان نمی‌دهند. در بازاریابی دیجیتال خیلی سریع می‌توانید تغییر مسیر دهید یا از نو شروع کنید.

 خرید ویو اینستاگرام

قابلیت اندازه‌گیری معیارهای مختلف

دیجیتال مارکتینگ از تمام معیارهایی که ممکن است برای شرکت شما مهم باشد، نگرشی جامع و کامل ارائه می‌دهد. درست است که تبلیغات سنتی می‌تواند برای اهداف خاصی مفید باشد، اما بزرگ‌ترین محدودیتش این است که قابلیت اندازه‌گیری خیلی کمی دارد.

 

بهبود نرخ تبدیل و کیفیت سرنخ‌ها

از آنجا که در دیجیتال مارکتینگ اثربخشی هر تاکتیک قابل اندازه‌گیری است، همیشه می‌توانید نسبت به قبل استراتژی بهتری داشته باشید. این اصلاح مداوم روش‌ها، نرخ تبدیل شما را تا حدود زیادی بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، دیجیتال مارکتینگ مخاطبان خاص را هدف قرار می‌دهد و این یعنی کیفیت سرنخ‌های شما شدیداً بالاست. سرنخ‌هایی که به احتمال زیاد به مشتری تبدیل خواهند شد.

 

انواع استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ

خیلی از افرادی که در ابتدای راه هستند، این سؤال را دارند که انواع مختلف دیجیتال مارکتینگ چیست و هر یک چه کاربردی دارند. حتماً می‌دانید که دربارۀ هر یک از این موارد می‌توانیم یک کتاب بنویسیم. اینجا ما یک توضیح مختصر برای آشنایی با هریک از انواع دیجیتال مارکتینگ ارائه داده‌ایم.

 

انواع روش های دیجیتال مارکتینگ

 

1. بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

به فرایند بهینه‌سازی وب‌سایت برای گرفتن رتبۀ بالاتر در صفحۀ نتایج موتور جستجو سئو (Search Engine Optimization) می‌گویند. نتیجۀ سئو بیشتر شدن میزان ترافیک ارگانیک (یا رایگان) وب‌سایت شماست. به غیر از بازاریابی ایمیلی، سئو در تمام کانال‌های دیجیتال مارکتینگ مهم است.

 

سئو از راه‌های مختلفی به شما کمک می‌کند محصولات و خدمات خود را بازاریابی کنید:

  • سئوی درون صفحه (On page SEO): این نوع سئو روی تمام محتوایی که موقع دیدن یک سایت درون صفحه وجود دارد تمرکز می‌کند.
  • سئوی خارج از صفحه (Off page SEO): این نوع سئو بر روی تمام فعالیت‌هایی تمرکز می‌کند که خارج از صفحه اتفاق می‌افتند. یعنی موتور جستجو بررسی می‌کند چه فعالیت‌هایی خارج سایت شماست اما بر رتبۀ شما تأثیر می‌گذارد. لینک‌های ورودی (Inbound Links) از سایت‌های دیگر که به عنوان «بک‌لینک» هم شناخته می‌شوند در این نوع سئو تأثیر زیادی دارند.
  • سئوی فنی (Technical SEO): این نوع سئو روی باطن سایت شما و نحوه کدگذاری صفحات آن تمرکز دارد. فشرده‌سازی تصویر، ساختاردهی داده‌ها و بهینه‌سازی فایل‌های CSS همگی جزو سئوی فنی هستند. معمولاً هدف از سئوی فنی این است که سرعت بارگذاری وب‌سایت شما بیشتر شود.

 

نقش سئو در بازاریابی دیجیتال

 

2. بازاریابی محتوا (Content Marketing)

به تولید و ارتقای محتوا با هدف ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک، تولید سرنخ و افزایش نرخ تبدیل، بازاریابی محتوا گفته می‌شود. کانال‌هایی که می‌توانند در استراتژی بازاریابی محتوای شما نقش داشته باشند عبارت‌اند از:

  • پست‌های وبلاگ: نوشتن و انتشار مقاله در وبلاگ شرکت، به شما کمک می‌کند تخصص صنعتی خود را نشان دهید و ترافیک ارگانیک دریافت کنید. این پست‌ها می‌توانند بازدیدکننده‌ها را به سرنخ و سرنخ‌ها را به خریدار تبدیل کنند.
  • اینفوگرافیک: مخاطب امروزی بیشتر دوست دارد ببیند تا اینکه بخواند. اینفوگرافیک‌ شکلی از محتوای بصری است که به بازدیدکنندگان سایت کمک می‌کند مفاهیم پیچیده را به راحتی تجسم کنند.
  • محتوای تصویری، صوتی یا ویدئویی: ازآنجاکه وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی کانال‌های محبوبی برای دیجیتال مارکتینگ هستند، محتوای تصویری، صوتی یا ویدئویی توانایی زیادی برای افزایش نرخ تبدیل شما دارند.

 

3. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)

این روش بازاریابی، محتوای برند شما را در کانال‌های شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌کند تا آگاهی از برند و تعداد بازدیدکنندۀ سایت بیشتر شود. اینجا می‌توانید محتواهایتان را به‌راحتی در کانال برنامه‌ریزی و منتشر کنید.

همچنین با توجه به داده‌های هریک از این پلتفرم‌ها، آنالیزهای دقیقی انجام دهید. اینستاگرام، توییتر، یوتوب، لینکدین، پینترست و برای ایرانی‌ها آپارات، از مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی برای اجرای دیجیتال مارکتینگ هستند.

بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ یکی از متداول‌ترین انواع بازاریابی شبکه‌های اجتماعی است که می‌توان آن را زیرمجموعۀ بازاریابی محتوا نیز قرار داد.

 

maxtels

Saved by maxtels

on Aug 27, 22